Εισαγγελία ΑΠ για Τέμπη

Ηθική και υλική αποζημίωση θα ζητήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης όπως προανήγγειλε μέσω του Real fm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου η πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Ντίνα Αθανασοπούλου, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων με voucher και την απόφαση του Πρωθυπουργού για κατάργησή του.

Η κ. Αθανασοπούλου διευκρίνισε ότι «η συγκεκριμένη πρόσκληση έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις παρόχων πλατφορμών να υποκαταστήσουν τους παρόχους κατάρτισης που κατά τον νόμο είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για κάθε τύπο κατάρτισης, είτε συμβατικής είτε τηλεκατάρτισης. Αυτή η πρόσκληση τους βγάζει απ’ έξω, τους δίνει διοικητικό ρόλο και βάζει στη θέση τους εταιρείες με πλατφόρμες που έφτιαξαν πολύ πρόχειρο περιεχόμενο προκειμένου να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου, οι οποίες υποτίθεται ότι αξιολογήθηκαν και πιστοποιήθηκαν από ειδική επιτροπή. Υπαινίσσομαι ότι με παράταιρο τρόπο κλήθηκαν αντί για των παρόχων κατάρτισης άλλες εταιρείες που παρέχουν πλατφόρμες, λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου από απόσταση. Το υπουργείο έχει την πλήρη ευθύνη ότι πιστοποίησε αυτό το περιεχόμενο και αυτές τις πλατφόρμες που διαχειρίζονται το περιεχόμενο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «τα ΚΕΚ δεν είχαν καμία απολύτως εμπλοκή. Όποιος θέλει να μάθει τι αρμοδιότητες είχαν τα ΚΕΚ σε αυτήν την πρόσκληση, αρκεί να διαβάσει την 24η και 25η σελίδα. Αυτοί που έχουν κυριότητα στις πλατφόρμες μας υποχρέωσαν να συμβληθούμε με αυτούς για να πληρωθούμε και να τους πληρώσουμε»

«Στο σκάνδαλο αυτό, αν υπάρχει, δεν εμπλέκονται τα ΚΕΚ, απλώς χρησιμοποιούνται. Τα ΚΕΚ μπήκαν στο στόχαστρο. Πλατφόρμες υπάρχουν, περιεχόμενα δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε δύο ημέρες. Απ΄ότι γνωρίζω από τις αποφάσεις του υπουργείου, εγκρίθηκαν 6 πλατφόρμες. Άγνωστοι δεν είναι αλλά η δική μου εταιρεία και πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν συμβληθεί ποτέ μαζί τους ως προς τις πλατφόρμες. Κανένας όμως ως προς το περιεχόμενο. Τα περιεχόμενα που είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε για την κατάρτιση είμαστε υποχρεωμένοι και να τα παράγουμε. Μόνο τότε έχουμε την ευθύνη και σε αυτήν την περίπτωση ούτε τα παράγαμε ούτε τα επιλέξαμε», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης υπογράμμισε επίσης πως «στην προηγούμενη κυβέρνηση και στην προηγούμενη διαδικασία δεν υπήρχαν προγράμματα κατάρτισης. Υπήρχαν ελάχιστα έως μηδαμινά. Τα 200 εκατομμύρια διανεμήθηκαν σε πολύ συγκεκριμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάποιους αρεστούς της τότε κυβέρνησης, έδιναν κάποια χρήματα σε κάποιους κλαδικούς φορείς και πήγαιναν πολύ συγκεκριμένοι πάροχοι και τα έπαιρναν, μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών».

Τέλος, η κ. Αθανασοπούλου προανήγγειλε ότι τα ΚΕΚ θα διεκδικήσουν αποζημίωση για ηθική και υλική βλάβη. «Δυστυχώς, παρότι εργαστήκαμε μένουμε εκτός της διαδικασίας. Εμείς, εκτελέσαμε τους διοικητικούς ρόλους. Υπάρχει ένας προβληματισμός στον χώρο μας, θα καταλήξουμε πολύ σύντομα για να ζητήσουμε ηθική και υλική αποζημίωση διότι και εργαστήκαμε και διασυρθήκαμε τελικά, χωρίς να αναγνωρίζεται αντίτιμο σε αυτήν την εργασία. Αυτή η πρόσκληση δεν μας έδωσε καμία δικαιοδοσία. Δεν είχαμε καμία εμπλοκή», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: enikos.gr

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατη Νομοθεσία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατες Νομολογίες

Νέες Παραλαβές

On Key

Πρόσφατα Άρθρα